8 leggyakoribb téma

Így előzheti meg a gyomorrontást

1565
HOZZÁSZÓLÁS:

Az ételeknek egészségessé kell tenniük a szervezetet, nem beteggé. Aki sütés-főzégyomorrontas-gyomoreges-4s előtt gondosan bánik az élelmiszerekkel, nem fog hasmenést, gyomor-, bélhurutot vagy más súlyos fertőzést kapni.

Ne hagyatkozzunk csupán az érzékszerveinkre: az élelmiszereken lévő bacilusok szabad szemmel nem láthatók, a szag pedig nem minden esetben árulja el, hogy egy étel romlott-e vagy sem.

Mit tegyünk a biztonság érdekében?

Biztonságos kiolvasztás

A mirelit termékek felengedésének legbiztonságosabb módja, ha a hűtőben történik. Ott persze lassabban olvad fel, ezért már előző nap este tegyük át a fagyasztóból a hűtőbe. Aki siet, rakja a mirelit ennivalót egy nejlonzacskóba, és áztassa hideg vízbe, félóránként cserélve rajta a vizet. Mikrohullámú sütőben is kiolvasztható a mirelit áru, de az így felengedett ételt rögtón készítsük el.

Egy hasznos eszköz: a húshőmérő

Sütés-főzéskor a szárnyasokat 75 °C-ra, a marhahúst legalább 65 °C-ra, a sertés- és darált húst 70 °C-ra, a raguba, levesbe való húsvagdalékot, belsőséget pedig 75 °C-ra kell hevíteni.

A helyes vásárlási sorrend

A nem vagy kevéssé romlandó termékeket vegyük meg előszór, azután a zöldséget, gyümölcsöt, majd a húst és a felvágottakat, végül a mirelit árut.

A hűtő hőmérsékletének ellenőrzése

A frizsiderben helyezzünk el hőmérőt (ha nincs benne beépített), és időnként ellenőrizzük a hőmérsékletet. A hűtőben plusz 4-5 °C-nak kell lennie, a fagyasztóban legalább mínusz 10 °C-nak.

Szanálás a kamrában

Másfél évnél tovább ne tároljuk a felbontatlan, savas konzervételeket, például a sűrített paradicsomot. Más konzervek kettő-öt évig is elállnak, ha a doboz nem sérült, és még olvasható rajta a felirat. Az üveges termékek lejárati ideje rövidebb a konzervekénél.

1565
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
1
  1. Gaál Zsuzsa szerint:

    A hűtőszekrényben tárolt zöldségeket és gyümölcsöket is először megmosom és utána teszem el. Felhasználás előtt a tojásokat is megmosom. Ha kiolvasztok egy húst azt már nem fagyasztom vissza, mert veszélyes lehet. Inkább kisebb adagokat teszek a mélyhűtőbe.

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]